היום כבר לא מספיק לבנות אתר, צריך גם לקדם אותו, כמובן מומלץ כבר בשלבי הבנייה להכין את האתר כדי שיתאים לקידום אורגני בגוגל ולגולשים, רוב הדברים מתייחסים באופן ישיר לחוויית המשתמש שלדעתי היא הדבר העיקרי בתכנון נכון של אתר. אז איך אפשר למקסם את הסיכויים שנקבל אתר טוב?
- לבחור חברה שעוסקת בבנייה וקידום אתרים – הם כבר מקדמים אתרים אז סביר להניח שידעו לבנות את האתר בצורה נכונה.
- לבקש ממי שבונה את האתר שיתאים אותו מראש לקידום בגוגל
- להתייעץ עם חברת קידום אתרים לפני בניית האתר
איך תדעו מה לבקש מהאדם שבונה לכם אתר?
פשוט מאד, הנה כמה טיפים ומושגים מעולם הקידום שכדאי לכם לדעת על מנת לבנות אתר ידידותי למנועי החיפוש.
התאמה למובייל
כמעט לכולם יש היום טלפונים עם מסכי מגע, טאבלטים ושאר ירקות, גוגל לא נשארה מאחור עם העניין הזה ובשנת 2015 הם השיקו אלגוריתם Mobile first עם דרישה ברורה להתאמת אתרי אינטרנט למובייל ואף נתנו הנחיות ברורות לבניית אתרים רספונסיביים.
בקיצור… ישנה חשיבות גדולה שאתר יתאים את עצמו לכל סוגי המכשירים.
מהירות טעינה
בטח נתקלתם באתרים שלוקח להם נצח להיטען, מבאס נכון? רוב הגולשים שיגיעו לאתר שזמני הטעינה שלו ארוכים פשוט יצאו ויעברו לאתר הבא, אין מה לעשות עם השנים אנו כגולשים הופכים להרבה פחות סבלניים, רוב הגולשים רוצים את המידע כאן ועכשיו. למהירות הטעינה יש כמה גורמים משפיעים, משקל התמונות, איכות האחסון, קוד האתר, פלאגינים וכו'.
מפת אתר
מפת אתר זהו קובץ אחד שמרכז ברשימה את כל דפי האתר, פוסטים, תמונות וכיו'ב. למה חשוב שתהיה מפת אתר? פשוט מאד…. לגוגל אין זמן תמיד לעבור על כל הדפים באתר (תחשבו רגע על אתר בן כמה מאות או אלפי עמודים) והעכבישים שלו עושים שימוש במפה על מנת להבין ולהכיר את האתר שלכם בצורה טובה יותר, את מפת האתר ניתן להגיש לגוגל דרך Google Search Console וכך לספר לגוגל בקצרה מה יש באתר ועל מה הוא מדבר.
מבנה היררכי נכון של האתר
אתם רוצים שגולשים אשר מגיעים לאתר שלכם יתמצאו בו בקלות, הדרך הטובה ביותר לעזור לגולש להגיע לכל מקום בקלות היא בעזרת סידור נכון של התפריט ותפריטי המשנה, ז"א שהתפריט הראשי באתר צריך להכיל את כל הדפים החשובים ומתוך תפריט זה להפנות בעזרת תפריטי משנה לדפים הבאים בהיררכיה וכן הלאה.
תמונות
תמונות – תשתדלו להעלות תמונות במשקל כמה שיותר קטן, לתמונה כבדה לוקח יותר זמן להיטען ואנו תמיד שואפים שהאתר שלנו יעלה מהר. מה עושים? מעלים תמונות קטנות ככל שניתן ובמשקל נמוך ככל שניתן, לכל תמונה כדאי להוסיף תיאור עם מילת מפתח.
כל מה שנכתב פה מן הסתם הוא על קצה המזלג ויש עוד הרבה פרמטרים חשובים בנושא הזה.